Pragotraffic 2003

Pragotraffic 2003

Pragotraffic 2003 – výstava se zaměřením na dopravu, především obor dopravního inženýrství, která potrvá od 23. do 25. dubna (24. dubna den pro odborníky) – poskytne návštěvníkům informace o novinkách v systémech řízení dopravy světelnou signalizací, dopravního značení a organizace dopravy, bezpečnosti silničního provozu, o zařízeních pro parkování a garážování a také o systémech pro odbavování a kontrolu v dopravě. S novinkami se představí i výrobci a prodejci systémů lokalizace vozidel.

Součástí výstavy bude ve středu 23. dubna odborné sympozium „Telematika a tvorba inteligentního dopravního systému města“, které je podle pořadatelů určeno pracovníkům odborů dopravy krajů a velkých měst, pracovníkům v oboru dopravního inženýrství a studentům odborných škol. Na sympoziu, jehož spolupořadatelem je Ústav dopravního inženýrství hlavního města Prahy, budou přednášet špičkoví odborníci z akademické sféry i praxe. Účastníci se budou moci seznámit s praktickými ukázkami a zkušenostmi z oboru a navázat nové kontakty s odborníky na dopravní telematiku.

7. Pražské motoristické jaro

Pražské motoristické jaro (24. až 27. dubna; první den pro odbornou veřejnost) bude podle pořadatelů jednou z největších českých přehlídek automobilových novinek a komplexní jarní nabídky speciálních služeb, akčních cen, výhodných slev a leasingů. Podle aktuálních informací se v areálu představí 36 jednotlivých značek osobních a sedm značek nákladních vozidel přítomných na českém trhu. Nebudou chybět ani „žhavé novinky“ nebo vozidla oceněná tituly „Car of the Year“ (Mazda 6), „Truck of the Year“ (Iveco Stralis) a „Van of the Year“ (Ford Transit Connect).

Ve spolupráci se Sdružením importérů součástí automobilů (SISA) se na společné expozici jeho členů představí rekordních čtrnáct firem. Zajímavá bude také expozice KARAVAN EXPO, věnovaná karavanům, obytným vozidlům a doplňkům potřebným k cestování a využití volného času.

Také letos pořadatelé připravili bohatý doprovodný program. Například v expozici České asociace pojišťoven (ČAP) budou mít odborníci možnost získat aktuální informace o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla a havarijním pojištění.

Součástí programu bude již tradičně přehlídka veteránů, mapující letos vývoj vozidel off road, která bude tematicky zaměřená i na vozidla zvláštních služeb – hasičské, policejní, sanitní a vojenské.

1. veletrh 4×4 Off Road Show

Na 1. veletrhu 4×4 Off Road Show (od 24. do 27. dubna – první den pro odbornou veřejnost) vystavovatelé představí nejen nové modely terénních a SUV vozidel, ale i 4×4 on road vozidla (silniční čtyřkolky). Ani v tomto oboru nebudou chybět české výstavní premiéry. Některá vozidla budou vystavovatelé moci předvést na polygonu, jehož součástí budou i umělé překážky, jako brody, prudká stoupání nebo boční náklony.

Na veletrhu se představí firmy zabývající se úpravami těchto vozidel, prodejem veškerého příslušenství, tuningových doplňků, ochranných rámů, přídavných světel, pneumatik či zabezpečení. Nebudou chybět ani ATV (čtyřkolky) a dětské buggy.

V bazaru si návštěvníci budou moci vybrat vozidlo nebo to své nabídnout k prodeji. Příležitost k prezentaci dostanou i jednotlivci, kteří se budou moci zúčastnit burzy náhradních dílů.

Mimo klasické terénní vozy budou moci návštěvníci obdivovat soutěžní vozidla kategorie WRC či trucktrialové a dakarské speciály, předvedou se i soutěžní jezdci čtyřkolek.

(pr)

(Doprovodný program Motoristického týdne v Letňanech naleznete na straně 8.)

spinner