Veletrhy 2004

Stavební veletrhy Brno 2004

Komplex Stavebních veletrhů Brno 2004, který se uskutečnil v dubnu v Brně, se stal největší přehlídkou stavebnictví a navazujících oborů ve střední a východní Evropě. Jeho nosným tématem bylo rozšíření Evropské unie.

Letošního ročníku se zúčastnil rekordní počet 1513 vystavovatelů z 22 zemí. Podle předběžných údajů se návštěvnost přiblížila hranici sta tisíc hostů. Jen za první čtyři dny prošlo branami veletrhu na 78 tisíc platících návštěvníků ze 42 zemí.

Význam Stavebních veletrhů Brno potvrdila i přítomnost řady významných hostů, například premiéra Vladimíra Špidly a ministrů dopravy a životního prostředí či představitelů Evropské unie i zástupců jednotlivých krajů.

Během veletrhů se uskutečnila řada konferencí a odborných setkání. K nejdůležitějším patřily například Evropské stavební fórum s hlavním tématem Vzdělání a výzkum ve stavebním inženýrství v rozšířené EU, XI. celostátní kongres starostů a primátorů ČR zaměřený na důsledky přistoupení ČR k EU pro města a obce či mezinárodní konference Problematika sociálního bydlení v ČR a EU.

(lan)

spinner