SŽDC hledá partnera na údržbu a opravy kolejí

Stále nechápu,jaké má tento stát,či ČD-alias SŽDC trendy,když dává k dispozici práci na údržbu dopravní cesty jiným externím firmám,když je vlastní!!!(např.TSS-HULÍN,MTH ),a o kterých je známo,že nepatří ve finální podobě při placení faktur k těm nejlevnějším,i když to tak vypadá.Každá seriozní stavební,či udržovací firma vlastnící certif.na státní zakázky,dělá vše proto,aby měla své pracovní prostředky,stroje,auta,mechanizmy,protože je to pro ni výhodné,pro nás to také tak bylo,mohli jsme operativně řešit problémy vyplývající z provozu dráhy. Příklad,ještě 2měsíce budu pracovat na ,,dráze",ale co jsem opravdu za těch 20let nezažil je to,že se nám stále vykládá":,, jste pro tuto údržbu příliš drazí" My končíme,ale staví se staro-nová kovárna dle projektu za 2,5mil Kč,když jsem kolem procházel okolo stavby,mluvil jsem s jedním..já myslel,že to dělník,ale on to byl přímo majitel firmy,který zaměstnával 2dělníky.Ptal jsem se kolik mají na dokončení stavby času,a fin.prostředků?Jejich šéf mi odpověděl 400tis.a ještě se učinily tzv škrty..myslím,nemyslím,ale vím,že tímto trendem směřujeme,protože peníze nejsou na mzdy,ale pro firmy,a když pro firmu zajistím práci,tak z toho taky něco mám.Tyto trendy nejsou jen v SŽDC,ČR,ale pomalu na celém kapit.světě

Odesláním příspěvku do diskuse souhlasím s jeho zobrazením na serveru, a to i v redakčně zkráceném či upraveném znění.

Redakce nenese odpovědnost za obsah vkládaného příspěvku. Vyhrazuje si však právo i bez udání důvodu příspěvek upravit či odstranit.

17. května 2012 21:58
Dopravní noviny
vydává České dopravní vydavatelství, s.r.o.
Písecká 1967/5, 130 00 Praha 3.
tel. +420 222 723 881, fax +420 222 729 228
e-mail: redakce@dnoviny.cz, inzerce@dnoviny.cz, predplatne@dnoviny.cz
Copyright © 2004 - 2012
České dopravní vydavatelství, s.r.o.
Vyrobil Tajfun Digital
RSS kanál